Gropkak og finbrød i Øver-Eidum

Det var folksomt i Øver Eidum nå sist lørdag. 3. desember åpna Solvår Lillemo Reinsberg sitt gårdsbakeri og mange hadde tatt turen for å smake og handle.

Solvår og Vebjørn Reinsberg har tatt over gården og for Solvårs vedkommende blir det nå baking. Meningen er at på sikt skal disse brødene bli levebrød.

Jo, det skjer noe oppe i Sorta også. Det tradisjonelle jordbruket med ku, gris og sau er snart en saga blott. 
Det står etter hvert en god del tomme fjøs i grenda.  I Eidum har de fylt det med baksterfjøl og stekeovn.

se også hjemmesida til Eidum Gårdsbakeri

Kakprat og kaffe.  Folk syns det var artig med eget bakeri i Sorta.

Gode smaksprøver frista..

Baker’n sjøl. Solvår Lillemo Reinsberg har satsa mye på å bygge opp en arbeidsplass hjemme på gården.

Boller, gode boller. Det blir nok mang en sortasbygg som gomler boller fra Øver Eidum i tiden som kommer.

Solvår kan med glede konstatere at  bakevarene går unna.

 

Tekst og foto: Gunnar Leirtrø